icones-xxss-20 icones-xxss-21 icones-xxss-22

Què saps sobre l’Alzheimer?

Alzheimer: segur que has sentit a parlar o coneixes algú que té aquesta malaltia. Un elevat percentatge de la població pateix aquest tipus de demència, i per això és molt important que coneguem què és, quins són els seus símptomes i sobretot com podem ajudar a qualsevol persona que estigui passant per aquesta situació. Si vols assabentar-te de tot el que hauries de saber sobre l’Alzheimer, segueix llegint!

L’Alzheimer és la forma més comuna de la demència. És una patologia cerebral que provoca una degeneració progressiva  de les funcions intel·lectuals i que interfereix gradualment en la vida quotidiana de la persona.

La malaltia de l’Alzheimer pot aparèixer a partir dels 65 o 70 anys i les persones que la pateixen experimenten determinades alteracions, principalment en la memòria, la conducta, el pensament i les funcions socials. Al ser una malaltia progressiva, els seus efectes van agreujant-se amb el pas del temps.

La característica més rellevant de la malaltia de l’Alzheimer és la pèrdua de memòria, primer a curt termini i després a llarg termini, a més d’altres símptomes que poden variar depenent de la persona i de l’estat de la malaltia. No obstant, en la majoria de casos es poden diferenciar  etapes on es mostren els següents símptomes: al principi la persona experimenta petites confusions, pèrdues breus de memòria, juntament amb dificultats de percepció i petits canvis de personalitat. Quan la malaltia de l’Alzheimer evoluciona, els símptomes són confusió, desorientació, pèrdua dels records, dificultats per conversar, canvis d’humor dràstics, entre altres símptomes a més d’un gran deteriorament de la salut general.

A mesura que l’Alzheimer va avançant algunes de les activitats quotidianes del pacient van dificultant-se fins al punt en que depèn dels altres, com per exemple familiars o cuidadors, per poder desenvolupar les seves tasques diàries.

Aquesta malaltia suposa una elevada càrrega emocional i psicològica pels familiars, per això és molt important el suport psicològic d’un especialista, tant pel malalt com per a la família, per poder dur aquesta malaltia de la millor manera possible amb tècniques que poden millorar l’estat cognitiu, psicològic i anímic.

Algunes tècniques o consells que es poden aplicar a casa i poden ajudar inicialment a una persona que pateix demència tipus Alzheimer són:

  • Realitzar activitats que estimulin l’atenció i la concentració, com per exemple escriure, llegir, fer mots encreuats o qualsevol passatemps que requereixi concentració.
  • Delegar responsabilitats, sobretot en les primeres fases d’aquesta malaltia, com anar a comprar o fer petits encàrrecs.
  • Mantenir-se actiu físicament, i per això és perfecte sortir a passejar o fer petites excursions.

Des de Centre Neurona proporcionem ajuda especialitzada per a persones afectades per la malaltia d’Alzheimer així com per a les seves famílies i entorn més immediat.

Aportem millor comprensió i estratègies d’afrontament dels símptomes i dificultats que apareixen en les diferents fases de la malaltia mitjançant orientacions, suport i eines per treballar els aspectes cognitius, psicològics i conductuals més adients per a cada pacient, familiar i situació donada.

A més, portem a terme un treball directe amb la persona afectada d’Alzheimer mitjançant estimulació cognitiva,  treball neuropsicològic i suport emocional específic per a persones amb demència, com és l’Alzheimer

 

Trackback from your site.

Centre Neurona