icones-xxss-20 icones-xxss-21 icones-xxss-22

El millor regal durant les festes de Nadal

Cada any durant aquestes dates tan assenyalades els petits de la casa, il·lusionats, escriuen l’esperada carta als Reis Mags. Normalment les cartes s’omplen d’objectes materials i molt poques vegades d’emocions i sentiments.

Com a pares i mares pensem que regalar tot el que escriuen a la carta dels Reis donarà felicitat als nostres fills. I en moltes ocasions, els regals són abundants, avorrits i poc educatius, i la il·lusió en rebre’ls dura pocs segons.

Escollir el millor regal sempre ha sigut una tasca difícil. I plantejar-se quina joguina és la més apropiada per a cada persona, encara més.

I, als últims anys, sense adonar-nos hem augmentat el nombre de regals que reb cada infant durant aquestes dates. Tots els familiars volem ser partíceps de la màgia del Nadal, pensant que una joguina més no fa cap mal a ningú.

Els petits, impacients, obren un regal rere un altre, sense assimilar el contingut de cada un i sense valorar la importància d’aquests.

Per evitar l’abundància, mantenir la il·lusió i controlar la situació, com a pares i mares hem de dialogar amb els familiars del nombre de regals a fer i del tipus. Paral·lelament hem d’intentar regalar als nostres fills més que un simple joc i, és que, el millor regal que un pare i una mare pot fer al seu infant és regalar temps.

Regala moments familiars, xerrades per compartir el dia a dia, abraçades al sofà mentre mires la seva pel·lícula preferida, somriures mentre jugueu plegats, lectures abans d’anar a dormir, passejades al parc, tardes de xocolata calenta amb xurros… I explica la importància de les emocions als teus fills perquè puguin aprendre que l’amor, el respecte, el temps…, són els millors regals per a ells perquè és el que els acompanyarà tota la vida.

Aquest Nadal, omplim les cartes als Reis d’emocions.

Tot l’equip de Centre Neurona et desitja unes bones festes i feliç any 2018.

 

 

 

 

 

Centre Neurona