icones-xxss-20 icones-xxss-21 icones-xxss-22

Com afrontar la tornada a l’escola?

Per a la majoria de nosaltres, petits i grans, el setembre suposa deixar les vacances d’estiu enrere i submergir-nos a la tornada de la rutina escolar. 

Qualsevol canvi costa posar-lo en marxa i és per aquest motiu que, com a pares i mares, hem d’ajudar als nostres fills i filles a recuperar els hàbits de manera gradual per fer més fàcil l’adaptació.

Sovint, la visió negativa de tornar a la rutina la tenim els adults perquè l’associem a la pèrdua del nostre temps lliure. És per això que en aquesta època de l’any hem d’evitar traspassar aquest neguit als infants, per escoltar, conversar i descobrir si hi ha alguna cosa que els preocupa en relació a la tornada a la normalitat, i si hi ha alguna preocupació, treballar-la a casa abans de començar l’escola.

 

 

Consells per afrontar la tornada a l’escola amb organització i optimisme:
  1. Un parell de setmanes abans és necessari preparar el retorn a l’escola parlant dels amics i amigues amb els que es retrobaran, del nou professorat que tindran durant el curs, del canvi d’entorn si l’escola o institut és diferent… i fer-ho en termes positius.
  1. Durant les vacances d’estiu s’ho han passat molt bé i han descobert i après un munt de coses diferents. Ajudar-los a recordar el que han fet abans d’un canvi és important per tornar a reviure tot allò que els ha aportat.
  1. Reorganitzar l’habitació conjuntament és una tasca essencial abans de començar i implicar-los els donarà una gran seguretat en ells mateixos: triar la roba que s’ha quedat petita, escollir les joguines que ja no volen guardar, reciclar el material escolar de l’any passat, fer una llista de tot el que es necessita comprar…, fins i tot, canviar una mica la decoració per fer més agradable l’espai de treball acord a la seva edat. 
  1. La tornada és sinònim a comprar llibres, forrar-los, posar el nom, escollir l’estoig i la maleta que els acompanyarà durant tot el curs… Fer-los partíceps en la responsabilitat de tenir-ho tot llest a l’inici els motivarà a esperar el dia amb moltes ganes. 
  1. A poc a poc, i de manera progressiva, reeduca els seus hàbits: estableix nous horaris de son i d’àpats, consensua l’ús de tecnologia…
  1. Planifica conjuntament un horari d’estudi, d’oci i d’activitats extraescolars. La planificació els hi aporta una sensació de control i, de ben petits, aprenen a organitzar-se.
  1. Fomenta la comunicació durant els primers dies d’escola per conèixer les primeres impressions. Demostra que estàs al seu costat per tot el que faci falta.
  1. Assisteix a les reunions de pares i mares i manté una comunicació constant amb el centre per transmetre que el procés escolar és primordial per tu.

 

Si sents que establir aquests hàbits a la rutina diària és difícil i t’agradaria treballar les dificultats d’aprenentatge i el comportament del teu fill/a a Centre Neurona et donem les eines per aconseguir el resultat esperat. Demana ajuda. 

 

 

 

 

 

 

Centre Neurona