icones-xxss-20 icones-xxss-21 icones-xxss-22

Ets sens trist, cansat, amb dolors i no saps per què?

Fa temps que et sents malament i no saps perquè? Tens dolors corporals, fatiga, mals de cap, o nàusees… i els metges no et saben dir el quelcom? Has sentit a parlar de la somatització? Es tracta d’un trastorn que moltes persones experimenten a través de símptomes físics generats per una condició psíquica.

Aquest trastorn es dona en molts pacients que pateixen algun símptoma de forma crònica i que no tenen un origen físic identificable. És per això que en moltes ocasions és complicat diagnosticar-lo, ja que les proves físiques que es fan al pacient no revelen l’origen del seu malestar.

Però… Quines en son les seves causes i símptomes?

Sovint la causa principal d’aquest tipus de trastorns be donada per un fet o trauma psicològic, com pot ser un divorci dificultós, haver perdut la feina o un familiar estimat, sentir-se sol i desvalgut, haver patit abusos sexuals o violència, o fins i tot estar sotmès durant molt temps a situacions d’estres… És per això que les persones que el pateixen solen descriure que es tracta d’un procés molt horrorós. D’entre els seus principals símptomes, els més comuns son: els dolors en qualsevol part del cos i amb qualsevol funció corporal,  de vegades tenen lloc nàusees, vòmits, diarrea, estrenyiment, dolor menstrual, esvaïments, fatiga, problemes sexuals (com coit dolorós o pèrdua del desig sexual), i molt sovint ve acompanyat d’ansietat o depressió, entre molts altres símptomes

És per això que la forma més comuna d’eradicar aquest problema és abordant-lo des del factor o causa psicològica, i a Centre Neurona t’ajudem a tractar aquest tipus de trastorns i problemes per tal de que els puguis superar més fàcilment.

Trackback from your site.

Centre Neurona