icones-xxss-20 icones-xxss-21 icones-xxss-22

La realitat virtual – Simulacions 3D per a tractar fòbies

Pateixes algun tipus de fòbia que afecta la teva vida diària? Venç la fòbia amb la realitat virtual!

Des de fa dècades que s’utilitza la realitat virtual per investigar en el camp de la Psicologia i, específicament, per estudiar el comportament d’una fòbia al cervell de l’individu.

La fòbia és una por desproporcionada a alguna cosa en concret que, no pot produir un mal real.

Algunes d’elles es centren en la por als llocs tancats (claustrofòbia), a volar (aerofòbia), als llocs concorreguts (agorafòbia), el temor a parlar en públic, a les alçades, a les injeccions, a la foscor…

Tenir por, com per exemple, a volar, és força habitual i propi de la condició humana. El vertader problema sorgeix quan aquesta por afecta la vida diària, intervé en la presa de decisions importants i impedeix portar una vida quotidiana normal.

En moltes ocasions l’individu que pateix una fòbia sap que la por és irracional, i el sol fet de pensar-hi o voler-la afrontar, pot provocar un episodi de pànic o una crisi d’angoixa, evitar les situacions que generen por i, amb el temps, pot esdevenir una depressió.

Per la millora dels tractaments psicològics a aquest tipus de trastorn, a Centre Neurona hem incorporat la Realitat Virtual com a eina per a la salut mental, amb l’objectiu de realitzar una teràpia més específica i individualitzada i aconseguir una recuperació més ràpida i efectiva dels pacients.

La Realitat Virtual és un sistema tecnològic que simula en temps real representacions de la realitat a través de dispositius electrònics.

La majoria d’entorns són experiències visuals, en 3D, mostrades en una pantalla que es visualitzen a través d’unes ulleres espectroscòpiques i que inclouen informació sensorial addicional, com ara l’auditiva (so), per aconseguir interaccionar amb l’usuari i donar la sensació que allò representat és real.

La tecnologia de la qual disposem a Centre Neurona recrea qualsevol tipus de fòbia i experimenta en cada cas, les sensacions que es viuen durant un episodi de pànic. Aquest mètode ens permet treballar els estats d’ansietat de manera controlada i gradual per superar la por sense passar-ho malament, i assolir el control en situacions reals de l’exterior.

No tinguis por en superar una fòbia que afecta negativament a la teva vida diària!

És possible i, gràcies a la Realitat Virtual, és més fàcil i ràpid d’aconseguir-ho.

 

Contacte amb els nostres especialistes i descobreix la realitat virtual com a eina tecnològica amb fins terapèutics.

 

 

 

 

 

Centre Neurona