icones-xxss-20 icones-xxss-21 icones-xxss-22

Tècniques d’estudi i estratègies d’aprenentatge

Tu també ets dels que et fa mandra estudiar? Dels que passa una mosca i et distreus? O dels que et poses excessivament nerviós en èpoques d’exàmens? Que tan sols la paraula aprendre t’avorreix?  En primer lloc, l’educació és qualsevol acte o experiència que té un efecte formatiu en la ment, caràcter o capacitat física d’un individu.

Pel que fa a les principals causes que poden portar a que una persona no assoleixi el nivell esperat per a la seva edat poden ser varies, com és el cas de la desmotivació, la manca de concentració, la desorganització, l’ansietat davant un examen, els problemes de memòria, la manca d’autoestima, els hàbits d’estudi deficients, etc. i per tant, poden dificultar que l’estudiant obtingui els resultats acadèmics esperats.

És en aquest moment quan es posa remei emprant diverses estratègies d’aprenentatge i tècniques d’estudi que ajudaran a evitar el fracàs escolar i a millorar la capacitat d’organització en termes acadèmics, quotidians, laborals, i fins i tot de caire domèstics. D’aquesta manera, podem dir doncs, que la seva principal finalitat és simplificar, optimitzar l’aprenentatge i aconseguir millors resultats.

Cal tenir en compte però, que sovint, l’esforç que dedica un alumne a l’estudi no correspon als resultats obtinguts i el secret no és estudiar més.

Aplicar les estratègies adients que facilitaran l’aprenentatge d’una forma metòdica  i personalitzada  acompanyat de cercar l’actitud i l’ambient adequat davant l’aprenentatge ens ajudarà a aprofitar al màxim els recursos. Alguns del aspectes que cal tenir en comptes son per exemple:

Aspectes ambientals:

  • Procura que el teu espai de treball sigui el més agradable i tranquil possible per una màxima concentració sense distraccions.
  • És molt important la comoditat per això es recomana la utilització una cadira i taula a la teva altura ideal.
  • S’ha de treballar amb bona llum, ja sigui natural o artificial.
  • Evita els sorolls: el silenci t’ajudarà a concentrar-te.

Aspectes personals:

  • Estudia cada dia a la mateixa hora.
  • Dorm les hores suficients.
  • Busca el moment en què et trobis més descansat.
  • No facis grans esforços abans de l’estudi, ja que cal procurar estar tranquil sense preocupacions ni disgustos, sino la teva ment no arribarà a concentrar-se.
  • Cal que facis les coses amb bona voluntat i entusiasme per tal d’estar motivat.

Aquests aspectes han d’anar a companyats d’un programa per aprendre a estudiar. Amb les tècniques i estratègies d’estudi que t’ensenyem a Centre Neurona aprendràs d’una manera efectiva, a treballar amb confiança, a ser estratègic en aprofitar millor el temps destinat a l’estudi i a obtenir èxit en els resultats.  

Trackback from your site.

Centre Neurona