icones-xxss-20 icones-xxss-21 icones-xxss-22

L’autoestima com a eina pel creixement personal

Sents que deixes passar oportunitats per ser feliç? Que la falta d’autoestima t’impedeix relacionar-te amb els altres i no et veus capaç de desenvolupar el teu potencial humà? T’agradaria millorar les capacitats psicològiques i personals per sentir-te millor?

Nombroses investigacions psicopedagògiques i de la psicologia clínica sobre l’autoestima posen de manifest la importància que aquesta té pel desenvolupament del potencial humà. Esdevé la clau per a la motivació i també, per arribar a la felicitat.

L’autoestima és una actitud, és la manera habitual de percebre’s, de pensar, d’estimar, de sentir i de comportar-se amb un mateix.

Es refereix a l’estima que ens tenim, que pot ser major o menor, de la mateixa manera que estimem més o menys a les persones que ens envolten i, sobretot, es refereix, en el fet de creure en un mateix, de la confiança i la seguretat que tenim a la nostra persona.

Apostar per l’autoestima és fonamental pel creixement personal i per arribar a un equilibri entre els nostres pensaments, les nostres emocions i les accions que realitzem.

Tenir una autoestima positiva ens permet actuar amb autonomia, assumir responsabilitats, afrontar millor les adversitats, ser més respectuosos, comprensius, solidaris…, i sentir-nos satisfets amb el que realitzem.

Com podem millorar l’autoestima?
  • Alliberar-nos de sentiments negatius, idees incorrectes i interpretacions equivocades de fets que passen al nostre voltant.
  • Avaluar el nostre comportament evitant sentiments de culpabilitat i angoixa.
  • Viure activament i assumir responsabilitats.
  • Perdre la por a mostrar els nostres sentiments i les nostres debilitats.
  • Desenvolupar les habilitats socials a partir de tallers, lectures, formacions…
  • Fomentar la nostra amabilitat interaccionant amb aquells que no coneixem (per exemple, saludar al entrar i sortir d’un lloc)
  • Ser assertius amb les persones i amb nosaltres mateixos

Per mantenir l’autoestima positiva és essencial respectar-se i mimar-se un mateix. Fins i tot, a vegades, hem de canviar la manera de com ens tractem, per deixar d’exigir-nos a nosaltres mateixos.

Si ens escoltem, entenem quins són els nostres punts forts, ens adonem d’allò que podem millorar, experimentem allò que ens agrada…, en definitiva, si treballem l’autoconeixement, podrem establir les bases per corregir els nostres defectes i potenciar les nostres habilitats. Aquest creixement personal esdevindrà una major satisfacció i, conseqüentment, creurem més en nosaltres mateixos.

I és que a la vida, sovint cal parar, observar i mirar cap endins per poder seguir…, no des de la inèrcia, sinó amb un sentit vital.

De fet, no hi ha edat per potenciar el desenvolupament personal. Aquest ens acompanya el dia a dia, per adaptar-nos a cada etapa del nostre cicle vital i, es pot treballar individualment o amb l’ajuda d’un professional.

A Centre Neurona t’ajudarem a reconèixer les teves habilitats i els aspectes en els quals pots millorar des d’un punt de vista constructiu. T’ensenyarem a pensar de manera positiva i et donarem les eines necessàries per aprendre a acceptar els errors.

Aprèn a valorar-te i estimar-te. Aprèn a ser feliç.

 

 

 

 

 

Centre Neurona