icones-xxss-20 icones-xxss-21 icones-xxss-22

Brain Fitness: com exercitar la nostra ment

Sents que tens les neurones adormides? Notes que et costa concentrar-te a l’hora de realitzar qualsevol activitat que requereixi un cert esforç mental? Vols millorar les teves capacitats mentals? El cervell és un múscul més del nostre cos que hem d’exercitar degudament per a que estigui al cent per cent de la seva capacitat. Aquest dilluns us volem parlar sobre el brain fitness, o exercicis per la ment. Si vols saber com posar en forma el teu cervell, segueix llegint!

El brain fitness podria definir-se com un conjunt de tècniques o activitats que tenen com a objectiu exercitar els processos cognitius; és a dir, és com un tipus de gimnàstica cerebral. Entrenant el nostre cervell, d’una forma constant i regular, podem aconseguir una millora i un major rendiment en els processos cerebrals d’una forma notable.

Dona gran mirant una tablet

Aquests exercicis mentals tenen nombrosos avantatges: milloren la nostra atenció, potencien la nostra memòria, ens proporcionen un llenguatge més fluït, augmenten la nostra capacitat de dur a terme diverses tasques alhora, o ens fan més eficients i eficaços en resoldre problemes, entre moltes altres capacitats cognitives, que podem exercitar i millorar. Un segon valor afegit és que aquesta tècnica pot aplicar-se a gent de totes les edats, des de nens petits fins a gent gran, ja que el nivell de dificultat és fàcilment adaptable a cada persona. I per si semblava poc, un últim benefici és que es tracta d’una tècnica molt entretinguda, que ofereix tot tipus d’activitats i aplicacions molt amenes, diferents i estimulants per a tots els gustos, de forma que qui ho practica no sentirà avorriment o monotonia.

Arribem doncs a la pregunta clau: per què el brain fitness té tots quests avantatges? Els exercicis mentals fan que el nostre cervell generi noves connexions entre les neurones. Aquest procés, que rep el nom de neurogènesi, fa que algunes àrees del cervell que tenen importants funcions cognitives, com ara l’atenció, el llenguatge o la memòria, s’enforteixin i presentin majors beneficis per a qui ho practiqui.

No obstant, els beneficis d’aquesta tècnica no es queden aquí, ja que aquesta pot ajudar molt favorablement en la millora d’alguns problemes que afecten l’estat cognitiu del pacient. El brain fitness, al estimular el nostre sistema cognitiu, es fa servir molt sovint com a tècnica per potenciar les activitats mentals de persones que hagin patit qualsevol tipus de problema cognitiu causat per un dany cerebral. Així doncs, aquesta tècnica pot fer-se servir com a eina  en el procés de rehabilitació de problemes que hagin causat un dany cognitiu o cerebral.

Els exercicis mentals, doncs, s’han implementat en el sector de la neuropsicologia com una eina molt recurrent i sobretot efectiva per determinats processos de rehabilitació cognitiva o reforç mental. A Centre Neurona, dins les nostres prestacions de neuropsicologia, oferim un ampli ventall de tècniques de rehabilitació cognitiva, entre les quals es troben els exercicis mentals, per aconseguir uns resultats més potents i més ràpids. Si tens qualsevol tipus de problema, com ara dificultat per estudiar o poca memòria, o vols potenciar les teves habilitats cognitives, contacta amb nosaltres i farem un pla d’exercicis adaptat a la teva situació i als teus objectius.

 

Tags: , , , , , , ,

Trackback from your site.

Centre Neurona