icones-xxss-20 icones-xxss-21 icones-xxss-22

El trastorn de l’ansietat en els nens i adolescents

Tots els éssers humans hem experimentat algun dia l’ansietat, una emoció que acostuma a ser fruit d’una situació de perill o amenaça.

Concretament, en el cas dels nens, l’ansietat acostuma a estar molt present sobretot en situacions en què experimenten por, perill o nerviosisme, sigui estant sols a les fosques o durant un examen de l’escola. En la majoria de nens però, l’ansietat disminueix a mida que es fan grans, però en altres, aquesta emoció va en augment cada vegada més. Tot i així, no estem parlant d’un trastorn difícil de tractar, sinó tot el contrari, ja que el 90% de les persones que reben tractaments a causa de l’ansietat, acaben recuperant-se totalment.

A continuació, esmentarem els diferents tipus i característiques de trastorns d’ansietat existents:

  • Trastorn d’ansietat generalitzada

Els nens que pateixen aquest trastorn acostumen a ser molt responsables, de manera que es preocupen d’una manera exagerada per les seves activitats diàries, ja sigui pel rendiment acadèmic, esportiu… Acostumen a sentir-se constantment sota pressió i amb una gran tensió.

  • Trastorn d’ansietat per separació

Aquest trastorn es caracteritza per una forta dependència dels nens amb els seus pares, arribant al punt de patir problemes per agafar el son, a les depressions o tristesa.

  • Fòbies

Els nens que acostumen a patir diverses fòbies són nens que tenen una por extrema del que pensen en altres, així que constantment temen ser criticats i jutjats.

  • Trastorn de pànic

Els atacs de pànic són períodes en què el nen sent com el cor li comença a bategar fortament, sua i es mareja, i fins i tot, sent nàusees. Els nens que pateixen aquests atacs viuen amb la por de tornar a experimentar aquesta terrible situació, i és per això que intenten evitar que es repeteixi, per exemple, negant-se a anar a l’escola.

  • Trastorn obsessiu-compulsiu.

Els trastorns obsessius-compulsius obliguen a que els nens estiguin immersos en un patró de pensaments i comportaments que es repeteixen contínuament. Tot i que el nen que pateix aquest trastorn sap que el que fa no té cap mena de sentit, li és molt difícil parar-ho.

  • Trastorn d’estrés post-traumàtic

Els nens que pateixen aquest trastorn són nens que han viscut situacions greus com pot ser un abús sexual o un desastre natural. El record d’aquella situació traumàtica és el que els provoca una sèrie de pensaments pertorbadors.

A Centre Neurona tractem tot tipus de trastorns en nens i adolescents, fent que cadascun d’ells pugui continuar la seva vida diària sense angoixes ni patiments.

Tags: , , , , ,

Trackback from your site.

Centre Neurona