Hauria d’anar a teràpia en parella?
Discuteixes sovint amb la teva parella? Sents que la rutina està apagant la vostra relació? El sexe s’ha convertit en un tema quasi tabú? En definitiva… sents que la flama de la teva relació s’està consumint poc a poc? Si la resposta és que sí, llegeix atentament el post que et presentem avui sobre els beneficis de la teràpia en parella.
Com a tot a aquesta vida, les coses evolucionen i tot és susceptible d’experimentar canvis, ja siguin a millor o a pitjor, i les relacions no són una excepció. Qualsevol persona adulta sabrà que tota relació experimenta diferents etapes, cadascuna d’elles amb certes peculiaritats o característiques que acostumen a complir-se.
Quan una parella assoleix maduresa i ha passat una quantitat de temps considerable, pot experimentar un període de declivi passional i emocional. D’això se’n diu crisi de parella, que podríem definir com un problema de gran rellevància dins la relació i que comporta una resolució més complicada del habitual.
Per aquestes situacions, on hi ha un element que pot perjudicar la relació d’una forma considerable, el més recomanable és enfrontar-se al problema i intentar posar-hi la solució més adaptada a cada cas. Per això, la teràpia en parella, dirigida per un especialista en psicologia, és la opció més encertada. És un procés terapèutic que ajuda a trobar les diferències entre les dues parts, i dóna consells i tècniques per tal de superar totes les adversitats, opinar i consensuar decisions.
Saps quins avantatges té aquest tipus de teràpia? Són molt nombrosos, fent que tres de cada quatre parelles que acudeixen a teràpia acabin resolent els seus problemes. Vols saber-ne alguns?
- Ofereix un espai de diàleg neutre: Un error que tenen moltes parelles és que es recolzen sobre elements propis a l’hora de justificar les seves opinions. La teràpia es duu a terme a un lloc que no pertany a cap dels membres de la parella, sinó que és un espai totalment aliè i neutre, fent que cada persona hagi de justificar els seus pensaments d’una forma més objectiva.
- Proporciona nous punts de vista: El psicòleg o terapeuta sempre aportarà un nou punt de vista totalment extern. Això és de gran ajuda quan el problema en qüestió es troba estancat i no aconsegueix avançar per sí sol.
- Descàrrega d’estrès i malestar: Un gran aspecte positiu és que proporciona un espai on cada persona pot desfogar-se i presentar les seves inquietuds, fent que la càrrega emocional que duu cada persona es redueixi.
- Es pren consciència del problema: Un error comú en aquestes situacions és no donar importància al problema i esperar a que es solucioni amb el temps. Aquesta mesura sol ser poc efectiva, ja que només comporta un agreujament del problema. El fet d’acudir a teràpia en parella fa que ambdues persones donin al assumpte la importància i dedicació que es mereix, fent que les possibilitats d’èxit augmentin.
- Aporta consells i tècniques d’una forma professional: Pot ser positiu exposar el problema a familiars o amics, però deixar-se emportar per opinions no professionals no sempre pot ser el més adequat. El psicòleg o terapeuta aportarà sempre consells recolzats en la seva experiència professional, no personal, de forma que es tractarà el problema d’una forma objectiva.
Com a centre especialitzat en psicologia, t’animem a fer un pas endavant si la teva relació es veu estancada. Aquest petit pas pot ser clau en el futur de la parella, fent que sigui decisiu per la seva prosperitat. Si estàs interessat/da, posa’t en contacte amb nosaltres i realitzarem un pla d’acció adaptat a la teva situació.
Tags: blog, blog centre neurona, centre neurona, consells psicologia, girona, neuropsicologia, teràpia, teràpia en parella
Trackback from your site.