icones-xxss-20 icones-xxss-21 icones-xxss-22

Les vacances d’estiu: beneficis i dificultats

Qualsevol tipus de treball comporta un desgast, tant físic com psicològic. L’activitat rutinària i l’estrès al que estan sotmeses moltes professions acaben passant una petita factura amb el temps, i per això és molt important reservar-nos un temps per a nosaltres mateixos i desconnectar de la feina. Aprofitant que estem en època de vacances, avui al nostre blog us parlem dels beneficis i les dificultats que comporten les vacances!

Està comprovat científicament que gaudir d’unes vacances anualment és bo per la nostra salut, ja que desconnectar durant un període de temps de la feina té nombrosos avantatges a nivell psicològic:

  • Redueix les probabilitats de patir un atac cardíac i millora la nostra salut cardiovascular.
  • Disminueix considerablement els nivells d’estrès, fent que puguem gaudir d’un estat de relaxació prolongat.
  • Augmenta notòriament el nostre benestar.
  • Les vacances fan que, al tornar a la feina, siguem molt més productius i el nostre rendiment laboral augmenti.


No obstant, no s’hi val tot: el període de vacances s’ha de planificar correctament. Hem de fer un únic llarg descans, o és millor fer petites y curtes vacances però més sovint? Quant de temps tardem en notar els efectes positius de les vacances?

44141296_mEstà demostrat que treballar durant un llarg període de temps fa que els nivells d’adrenalina, noradrenalina i cortisol augmentin, fent que es generi un estrès crònic que ens afecta a totes les funcions corporals, tant les més físiques com les cognitives o emocionals. Igual que aquest estrès crònic no apareix sobtadament, sinó que va fent-se més fort amb el pas del temps, la recuperació d’aquests efectes tampoc són immediats. Per això és important que ens prenguem un temps de descans, tant curts com llargs, per recuperar-nos dels efectes derivats dels nostres treballs, ja que d’aquesta forma aconseguirem beneficis considerables, especialment en el nostre estat emocional.

Per això, des de Centre Neurona, us recomanem que aprofiteu l’època de vacances el millor que pugueu, ja que els seus beneficis a nivell psicològic i emocional seran molt beneficiosos per a vosaltres.

 

Tags: , , , , ,

Trackback from your site.

Centre Neurona